Grandmama

Προτάσεις άσκησης
για αποκατάσταση τραυματισμών,
ενίσχυση και ενδυνάμωση του σώματος.

Μπορούν να κολυμπούν οι ηλικιωμένοι;

Και βέβαια μπορούν και πρέπει να κολυμπούν καθώς το κολύμπι θεωρείται η καλύτερη μορφή άσκησης. Επιπλέον, το κολύμπι δεν καταπονεί τις αρθρώσεις, βοηθά στην ανακούφιση από διάφορους πόνους (π.χ. μυϊκούς), σε οιδήματα, που αργούν να υποχωρήσουν, σε αρθροπάθειες, σε ρευματισμούς κ.α. Πρόκειται για την καλύτερη μορφή άσκησης για κάθε άνθρωπο και είναι ευεργετικό για προβλήματα κάθε είδους. Υπάρχουν όμως κάποιοι κανόνες ασφαλείας που πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθούμε όταν κολυμπάμε.

περισσότερα

Πώς θα αποφύγουμε την απώλεια μυών μεγαλώνοντας;

Όσο μεγαλώνουμε χάνουμε μυϊκό ιστό με αποτέλεσμα πολλές φορές να επηρεάζεται ακόμα και η ανεξαρτησία μας, αφού δεν μπορούμε να κινηθούμε όπως πριν και να κάνουμε όσα μπορούσαμε στο παρελθόν.

περισσότερα

Τα οφέλη της θεραπευτικής γιόγκα

Ας δούμε ποια είναι τα οφέλη της θεραπευτικής γιόγκα, που έχει ως στόχο να ξαναβρούμε τη ζωντάνια και την ισορροπία μας, βελτιώνοντας παράλληλα και τη διάθεσή μας.

περισσότερα

5 συμβουλές για ασφαλή άσκηση

Η άσκηση είναι απαραίτητη. Όμως πρέπει να γίνεται σωστά ώστε να αποφεύγουμε τους τραυματισμούς.

περισσότερα

Μεγαλώνουμε αλλά δεν σταματάμε να γυμναζόμαστε

Είτε γυμναζόμαστε από νεαρή ηλικία, είτε συνειδητοποιούμε την ανάγκη να ξεκινήσουμε καθώς περνάμε κάποια ηλικία, είναι ζωτικής σημασίας να ασκούμαστε μεγαλώνοντας. Να πώς θα τα καταφέρουμε.

περισσότερα

Η άσκηση φάρμακο για την κατάθλιψη

Η άσκηση, είναι γνωστό ότι μπορεί να αποτελέσει φάρμακο για πάρα πολλά προβλήματα τα οποία μας ταλαιπωρούν, σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα συνδέει το να παραμένουμε ενεργοί με την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

περισσότερα

Προσοχή στη γυμναστική

Συχνά θέλουμε να κάνουμε πράγματα –να ασχοληθούμε με έντονες δραστηριότητες ή και να γυμναστούμε- νωρίς το πρωί ή μόλις έχουμε σηκωθεί από το κρεβάτι. Οι ειδικοί όμως κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και εξηγούν ότι αν θέλουμε να προστατέψουμε τη μέση και την πλάτη μας θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί.

περισσότερα

Εμμηνόπαυση και άσκηση

Η εμμηνόπαυση είναι –αν μη τι άλλο- μία περίοδος αλλαγών, δύσκολη αλλά και καθοριστική τελικά για την υγεία μας. Ένας σύμμαχος στην προσπάθειά μας να τη διαχειριστούμε, αλλά και να προστατέψουμε την υγεία μας είναι η σωματική άσκηση.

περισσότερα

Disco για ηλικιωμένους

Ποιος λέει ότι ο χορός δεν είναι για τους ηλικιωμένους; Μια πρωτοβουλία στη Σκωτία μπορεί να αποτελέσει έμπνευση και για μας!

περισσότερα

Πού θα βρω πράσινο κοντά στο σπίτι μου;

Η εφαρμογή «Greenspaces» που «κατεβάζει» κανείς δωρεάν στο κινητό του εντοπίζει τα κοντινότερα σημεία πρασίνου και βοηθάει τους ηλικιωμένους και τους φροντιστές τους να απολαύσουν μια όμορφη βόλτα.

περισσότερα

Πάρκινσον και άσκηση

Η σωματική άσκηση είναι σημαντική για την υγεία και ευεξία όλων μας, για τους ασθενείς με Πάρκινσον όμως είναι ακόμα πιο σημαντική.

περισσότερα

Η yoga ανεβάζει τη διάθεσή μας

H yoga μάς βοηθάει όχι μόνο να διατηρήσουμε ένα γερό και υγιές σώμα, αλλά και να νιώσουμε ψυχολογικά καλά.

περισσότερα

Το θαύμα της γιόγκα στην καθημερινή ζωή

Μια 82χρονη γυναίκα γνώρισε τη γιόγκα πριν από 7 χρόνια και άλλαξε το σώμα, την ψυχολογία και την καθημερινότητά της.

περισσότερα

Οστεοπόρωση και άσκηση

Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσει κανείς να ασκείται, ώστε να διαφυλάξει και να ενισχύσει την υγεία των οστών του, ακόμα κι αν ήδη πάσχει από οστεοπόρωση.

περισσότερα

Ευκαιρία για άσκηση

Το πλύσιμο των πιάτων, τα ψώνια από το μπακάλικο της γειτονιάς ή μια βόλτα με το μετρό μπορούν να αποδειχθούν ιδανικές ευκαιρίες για φυσική δραστηριότητα.

περισσότερα

Δοκιμάστε τη γιόγκα

Άσκηση δεν είναι μόνο το τρέξιμο, το κολύμπι ή τα βάρη. Μπορούμε πάντα να καταφύγουμε στη γιόγκα που αποτελεί έναν ήπιο και βαθύ τρόπο εκγύμνασης, ειδικά για τις πιο ώριμες ηλικίες.

περισσότερα

Άσκηση στην Τρίτη Ηλικία

Ποιος είπε ότι η γυμναστική είναι μόνο για νέους; Ακόμα και μετά τα 70 ή τα 80 είναι πολύ σημαντικό να ασκούμαστε συστηματικά.

περισσότερα

«Otago»: Η άσκηση που προλαμβάνει τις πτώσεις

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι εξαιρετικά επιρρεπείς στις πτώσεις. Η άσκηση «Otago» έρχεται να δυναμώσει το σώμα τους και να βελτιώσει την ισορροπία τους, προκειμένου να αποφεύγουν πτώσεις και τραυματισμούς.

περισσότερα

Τι προσφέρει το Pilates;

Το Pilates είναι ένας εναλλακτικός τρόπος άσκησης που βοηθά ανθρώπους με τραυματισμούς και πόνους να ανακουφιστούν και παράλληλα να γυμναστούν αποτελεσματικά. Ας το γνωρίσουμε.

περισσότερα