Grandmama

Όλες οι συσκευές και τα γκάτζετ
που βοηθούν στο να κάνουν τη ζωή
του ηλικιωμένου πιο εύκολη,
άνετη και ασφαλή.

Γυμναστήριο Μνήμης: Μπορούμε να γυμνάσουμε το μυαλό μας όπως το σώμα μας;

Η νοητική άσκηση βοηθάει στην υγεία του εγκεφάλου και μπορεί να ξεκινήσει παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια. Η grandmama, μέσα από την πλατφόρμα Eligence σας προσφέρει δωρεάν για μία εβδομάδα, την ευκαιρία να δοκιμάσετε, παίζοντας παιχνίδια σχεδιασμένα από ειδικούς επιστήμονες. Ανακαλύψτε το Γυμναστήριο Μνήμης περνώντας ποιοτικό χρόνο με τους δικούς σας.

περισσότερα

Για ξεκούραστα πόδια

Υπάρχει λύση για τα κουρασμένα μας πόδια!

περισσότερα

Νοσοκομειακό ηλεκτροκίνητο κρεβάτι

Καθώς το αγαπημένο σας πρόσωπο αρχίζει να χρειάζεται αυξημένη φροντίδα, η ταλαιπωρία με ένα συμβατικό κρεβάτι αυξάνεται όχι μόνο για τον κλινήρη ασθενή αλλά και για τον φροντιστή του.

περισσότερα

Υδρομασάζ ποδιών

Ψάχνετε λύση για να ανακουφίσετε τα πόδια σας από την κούραση, τον πόνο, το πρήξιμο και να ενισχύσετε την κυκλοφορία τους; Υπάρχει το κατάλληλο προϊόν για εσάς.

περισσότερα

Βακτηρία αγκώνα από αλουμίνιο

Αναζητάτε μία βακτηρία πρακτική, αξιόπιστη και άνετη; Τότε η βακτηρία αγκώνα από αλουμίνιο είναι το προϊόν που χρειάζεστε.

περισσότερα

Ζώνη μέσης που ανακουφίζει

Ένα από τα σύγχρονα προβλήματα, που ταλαιπωρεί πολλούς από εμάς, κάνοντάς μας να πονάμε και μη αφήνοντάς μας να χαρούμε και να διεκπεραιώσουμε τις υποχρεώσεις και τις καθημερινές μας ασχολίες, είναι ο πόνος στη μέση. Όπως είναι προφανές όσο περνάει η ηλικία το πρόβλημα αυτό γίνεται όλο και συχνότερο.

περισσότερα

Κινητό τηλέφωνο για βαρήκοους

Όπως έχει διαμορφωθεί η ζωή μας πλέον δεν μπορούμε να φανταστούμε την ύπαρξή μας χωρίς το κινητό μας τηλέφωνο που είναι πράγματι χρήσιμο, ειδικά για ανθρώπους ηλικιωμένους, μόνους ή που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα και νοιώθουν ότι τους βοηθά να βρίσκονται σε επαφή με τους γύρω τους. Τι συμβαίνει όμως με τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής; Πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν κινητό;

περισσότερα

Επιτοίχιος συναγερμός πανικού

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι με προβλήματα υγείας αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο τραυματισμών. Ο συναγερμός πανικού θα βοηθήσει τόσο τους ίδιους, όσο και τους φροντιστές τους να νιώσουν ένα αίσθημα ασφάλειας.

περισσότερα

Ορθοπεδική παντόφλα

Άνθρωποι με κότσι, πολυαρθρίτιδα, αρθρίτιδα, λεμφοίδημα, μετεγχειρητικές και μετατραυματικές καταστάσεις διευκολύνονται πολύ από τη χρήση ορθοπεδικής παντόφλας.

περισσότερα

Ανατομικό μαξιλάρι κατά των κατακλίσεων

Οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα και ακόμα περισσότερο όσοι είναι κλινήρεις είναι επιρρεπείς στις κατακλίσεις, που όταν συμβαίνουν τους ταλαιπωρούν και χρειάζεται αρκετός χρόνος για να ξεπεραστούν. Ευτυχώς στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα που βοηθούν τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπισή τους.

περισσότερα

Κάλτσες για διαβητικούς και ευαίσθητα πόδια

Όσο μεγαλώνουμε τόσο χρειαζόμαστε περισσότερα βοηθήματα και αξεσουάρ ώστε να νοιώθουμε άνεση και να διευκολυνόμαστε στην καθημερινότητά μας. Οι ειδικά σχεδιασμένες κάλτσες αποτελούν ένα από αυτά. Είτε πρόκειται για ηλικιωμένους που είναι διαβητικοί είτε για ανθρώπους Τρίτης Ηλικίας με ευαισθησία στα πόδια, οι ειδικές κάλτσες μπορούν να βοηθήσουν.

περισσότερα

Ακουστικό βαρηκοΐας

Ου γαρ έρχεται μόνο έλεγαν οι Αρχαίοι. Το ευχάριστο είναι ότι πλέον στις μέρες μας χάρη στην πρόοδο της ιατρικής και της τεχνολογίας δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υποφέρουμε από τις συνέπειες του χρόνου που περνάει, καθώς πολλές από αυτές μπορούμε να τις διορθώσουμε. Αυτό συμβαίνει και με την απώλεια της ακοής χάρη στα προηγμένης τεχνολογίας ακουστικά που έχουμε στη διάθεσή μας.

περισσότερα

Διορθωτικοί πάτοι που ανακουφίζουν τους πόνους

Τόσο όσο περνάνε τα χρόνια όσο και όταν έχουμε προβλήματα με τον τρόπο που περπατάμε, με τα πόδια μας και με πόνους, υπάρχουν ειδικοί ορθωτικοί πάτοι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να μας βοηθήσουν να διορθωθεί η στάση του σώματός μας και να ανακουφιστούμε από πόνους.

περισσότερα

Ένα αξιόπιστο πιεσόμετρο

Η μέτρηση της πίεσης με έναν αξιόπιστο και ασφαλές μέσο είναι πολύ σημαντική για όλους τους ηλικιωμένους που συχνά έχουν πρόβλημα με αυξημένη πίεση και γι’ αυτό χρειάζεται να την ελέγχουν και να καταγράφουν τις μετρήσεις ώστε να είναι βέβαιο ότι λαμβάνουν την κατάλληλη αγωγή. Ένα καλό πιεσόμετρο είναι το απαραίτητο εργαλείο.

περισσότερα

Κάθισμα Ανάβασης Σκαλιών

Οι ηλικιωμένοι με προβλήματα κίνησης δυσκολεύονται να κινηθούν ακόμα και μέσα στο σπίτι τους. Ένα ειδικό κάθισμα ανάβασης σκαλιών θα κάνει πολύ πιο εύκολη την καθημερινότητά τους.

περισσότερα

Πτυσσόμενο μπαστούνι με φακό

Δυστυχώς, όσο περνάνε τα χρόνια τόσο μεγαλώνει και η ανασφάλεια, που πιθανώς νοιώθουν οι ηλικιωμένοι, ειδικά όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, που τους προκαλούν κάποια αστάθεια ή αν είχαν στο παρελθόν τη δυσάρεστη εμπειρία κάποιας πτώσης.

περισσότερα

Κινητό για τον εντοπισμό ηλικιωμένων

Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας με προβλήματα και κυρίως ασθενείς με Αλτσχάιμερ ή άνοια κινδυνεύουν να αποπροσανατολιστούν και να χαθούν, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο. Πώς θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκονται και αν είναι καλά στην υγεία τους;

περισσότερα

Ένα εύχρηστο αμαξίδιο για τις μετακινήσεις των ηλικιωμένων

Δυστυχώς όσο οι αγαπημένοι μας μεγαλώνουν, προβλήματα υγείας, νευρολογικές ασθένειες, πτώσεις, εγκεφαλικά, τραυματισμοί και άλλες συνθήκες κάνουν τις μετακινήσεις τους δυσκολότερες.

περισσότερα

Ένα κόκκινο κουμπί για περίπτωση ανάγκης

Πολύ συχνά οι αγαπημένοι μας ηλικιωμένοι ζουν μόνοι τους ή περνάνε αρκετές ώρες μόνοι τους, είτε επειδή είναι απολύτως ικανοί να φροντίσουν τον εαυτό τους, είτε επειδή δεν δέχονται να έχουν κάποιον στο σπίτι τους να τους «προσέχει», είτε επειδή μερικές φορές δεν γίνεται αλλιώς.

περισσότερα

Μπαστούνι για ασφαλή και σταθερή κίνηση

Νευρολογικά προβλήματα, προηγούμενα εγκεφαλικά, ζαλάδες, εναλλαγές στην πίεση ή στο ζάχαρο, πόνοι, οστεοπόρωση, προηγούμενα κατάγματα, αλλά και μόνο η προχωρημένη ηλικία γίνονται οι αιτίες να νοιώθουν οι ηλικιωμένοι ανασφάλεια στις καθημερινές τους μετακινήσεις, ακόμα και όταν χρειάζεται να κάνουν κάτι απλό, όπως να περπατήσουν μέσα στο σπίτι τους.

περισσότερα