Grandmama

Η γνώση είναι δύναμη. Βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα πιο συχνά θέματα υγείας των ηλικιωμένων.

Υπάρχει ανδρική εμμηνόπαυση;

Η ανδρική εμμηνόπαυση ή αλλιώς ανδρόπαυση περιγράφει μία κατάσταση που μπορεί να προκύψει σε έναν άνδρα συνήθως γύρω στα 50 και η οποία εκδηλώνεται με συμπτώματα κατάθλιψης, έλλειψη σεξουαλικής διάθεσης, προβλήματα στύσης και άλλα σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα.

περισσότερα

7 συνήθειες για μέση χωρίς πόνο

Πώς μπορούμε να προφυλάξουμε τη μέση μας;

περισσότερα

Τι κερδίζουμε κόβοντας το τσιγάρο;

Μερικές φορές μπορεί να το να σκεφτόμαστε τα θετικά, τα όσα πρόκειται να κερδίσουμε δηλαδή, μπορεί να λειτουργήσει μέσα μας καταλυτικά, και να μας βοηθήσει να κόψουμε μία επιβλαβή συνήθεια, όπως είναι το κάπνισμα, ευκολότερα.

περισσότερα

Οδηγίες & συμβουλές για όσους έχουν πρόβλημα όσφρησης

Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε από τις επιπτώσεις της κακής ή της μηδενικής όσφρησης, που μας δημιουργεί πρόβλημα να αντιληφθούμε τις διάφορες μυρωδιές;

περισσότερα

Πώς θα καταπολεμήσουμε την αϋπνία;

Υιοθετώντας μια ρουτίνα στον ύπνο θα καταφέρουμε να καταπολεμήσουμε τις «λευκές νύχτες».

περισσότερα

Πώς θα δυναμώσουμε τα μαλλιά μας

Ο μέσος άνθρωπος έχει περίπου 100000 τρίχες στο κεφάλι του. Αλλά όταν υπάρχουν προβλήματα υγείας (π.χ. υποθυρεοειδισμός), προχωρημένη ηλικία (μετά την εμμηνόπαυση) ή οι συνήθειες του ανθρώπου δεν είναι αρκετά υγιεινές (π.χ. ελλιπής διατροφή) μπορεί να υπάρχουν προβλήματα τριχόπτωσης.

περισσότερα

Πόνος στη μέση: Να μένουμε ξαπλωμένοι ή όχι;

Βοηθάει η οριζόντια θέση όταν πονάει η μέση μας;

περισσότερα

Σεξ μετά την εμμηνόπαυση

Είναι αλήθεια ότι όσο μεγαλώνουμε η σεξουαλική μας διάθεση μειώνεται. Αυτό ισχύει κυρίως για τις γυναίκες που εκτός από τις υποχρεώσεις τους και όλα όσα έχουν στο μυαλό τους να τις απασχολούν, αντιμετωπίζουν και τις δυσκολίες της εμμηνόπαυσης που τις κάνουν να απομακρύνουν ακόμα περισσότερο την ιδέα του σεξ από την καθημερινότητά τους. Δεν θα έπρεπε να είναι όμως έτσι τα πράγματα. Άλλωστε, το σεξ κάνει καλό και ειδικά όσα περνάνε τα χρόνια.

περισσότερα

Πώς θα ξεπεράσουμε τον φόβο της πτώσης

Ο φόβος της πτώσης μπορεί να περιορίσει τις κινήσεις μας, γι’ αυτό καλό είναι να μάθουμε τους τρόπους να τον ξεπεράσουμε.

περισσότερα

4 τρόποι να δυναμώσουμε τη μνήμη μας αλλάζοντας τον τρόπο ζωής μας

Ο τρόπος που ζούμε, που τρεφόμαστε και που «φερόμαστε» στο σώμα μας επηρεάζει και τη μνήμη μας.

περισσότερα

Οι κίνδυνοι της γυναικείας καρδιάς

Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ότι επειδή είμαστε γυναίκες η καρδιά μας είναι άτρωτη, τουλάχιστον όσον αφορά την υγεία της… Οι καρδιολόγοι όμως κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και μας θυμίζουν ότι και η γυναικεία καρδιά κινδυνεύει κάποιες φορές.

περισσότερα

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Παρατηρείται κυρίως τη νύχτα και είναι μία από τις βασικές αιτίες της αϋπνίας που αντιμετωπίζουν κυρίως οι γυναίκες μετά από κάποια ηλικία. Πρόκειται για το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών που προκαλεί μία δυσάρεστη αίσθηση στα πόδια αναγκάζοντας τον ασθενή να τα τινάζει και να τα κουνάει για να ανακουφιστεί.

περισσότερα

Τι είναι το ουρικό οξύ;

Συχνά δεν παρουσιάζονται τα συμπτώματα του ουρικού οξέος και τα ανακαλύπτουμε τυχαία εξαιτίας μίας αυξημένης τιμής στις εξετάσεις αίματος που μας έγραψε ο παθολόγος μας. Τι σημαίνει όμως το αυξημένο ουρικό οξύ και ποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει στην υγεία μας;

περισσότερα

Ενδυναμώνουμε τη μνήμη μας σε 7 βήματα

Αν θέλουμε να βελτιώσουμε τη μνήμη μας και να έχουμε πιο υγιή και «νεανικό» εγκέφαλο θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα όσα μας συμβουλεύει η επιστήμη.

περισσότερα

Η ευεξία στην Τρίτη Ηλικία

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής που κάνουν πιο υγιείς τους ηλικιωμένους.

περισσότερα

Πόνος στο γόνατο και πρώτες βοήθειες

Αν έχουμε πόνους στο γόνατο ή στα γόνατά μας και δυσκολία κίνησης θα πρέπει να επισκεφτούμε τον γιατρό μας για να μας βοηθήσει να διερευνήσουμε την κατάσταση. Να τι θα μας προτείνει.

περισσότερα

Η «μυστική» άσκηση που περιορίζει την ακράτεια

Η ακράτεια ούρων δεν χρειάζεται να μας κρατάει πίσω στην καθημερινότητά μας. Ποια είναι η άσκηση που θα μας βοηθήσει;

περισσότερα

Aκράτεια: Τι μου συμβαίνει;

Δεν χρειάζεται να νιώθουμε άσχημα λόγω της ακράτειας. Όμως είναι σκόπιμο να θυμόμαστε ότι η γνώση του τι μας συμβαίνει είναι απαραίτητη για να αποδεχτούμε το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουμε κατάλληλα.

περισσότερα

Ακράτεια ή υπερδραστήρια κύστη;

Ποια είναι τα συμπτώματα της υπερδραστήριας κύστης και πότε μιλάμε για ακράτεια;

περισσότερα

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της ακράτειας

Αποδεχτείτε το πρόβλημα και αντιμετωπίστε το με φυσικούς τρόπους.

περισσότερα