Grandmama

Βρείτε αξιόπιστο φροντιστή
με συστάσεις

πατήστε εδώ

Πώς θα αυξήσουμε το προσδόκιμο ζωής;

από τη Μυρτώ Αντωνοπούλου

grandmama team



Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που βγαίνουν καθημερινά από το σπίτι τους –έστω και για λίγο- πηγαίνοντας μια βόλτα, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο, αποδεικνύει νέα μελέτη. 

«Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι o βελτιωμένος μέσος όρος ζωής που συνδέεται με την έξοδο από το σπίτι παρατηρήθηκε ακόμα και σε άτομα με χαμηλά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, ακόμη και σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Jeremy Jacobs, από το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Hadassah Hebrew, στην Ιερουσαλήμ.

Ουσιαστικά, φαίνεται ότι οι ευκαιρίες συναναστροφής με τον κόσμο έξω και η έκθεση σε θετικές εμπειρίες έχουν παρόμοια οφέλη με αυτά της φαρμακευτικής θεραπείας της αρτηριακής πίεσης ή της χοληστερόλης, όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής.