Grandmama

Βρείτε αξιόπιστο φροντιστή
με συστάσεις

πατήστε εδώ

Μύθοι για τις ηλικιωμένες γυναίκες

από την Άννα Δάλλα

grandmama teamΠολλοί είναι οι μύθοι που αφορούν τις μεγαλύτερες γυναίκες, εκείνες που είναι πάνω από 60 ετών. Μάλιστα, οι περισσότερες νέες γυναίκες θεωρούν ότι το μέλλον τους επιφυλάσσει όλα όσα έχουν μάθει να πιστεύουν ως αληθινά σε σχέση με τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Ποια είναι αυτά και κατά πόσο ισχύουν όμως;

Κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι δύο γυναίκες δεν είναι ποτέ ίδιες. Τίποτα από όσα πιστεύουμε δεν μπορεί να αφορά όλες τις γυναίκες χωρίς διαφοροποιήσεις ούτε καν πολλές από αυτές, ούτε καν εκείνες που είναι μεγαλύτερες σε ηλικία. Στα όσα ακολουθούν θα καταρρίψουμε τους πιο γνωστούς μύθους σε σχέση με τις ηλικιωμένες γυναίκες.

«Δεν τις ενδιαφέρει η εμφάνισή τους»

Αυτή η άποψη είναι λανθασμένη. Άλλωστε οι μεγαλύτερες γυναίκες ανήκουν σε μία γενιά που έχει συνηθίσει να είναι φροντισμένη. Ακόμα και στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να περιποιούνται τα μαλλιά τους, τα νύχια τους, το ντύσιμό τους. Ποτέ δεν θα τις δούμε άλλωστε να κάθονται με τις πιτζάμες τους κλεισμένες στο σπίτι τους αλλά αντίθετα είναι κατά κανόνα δυναμικές και δραστήριες. Ξυπνάνε το πρωί, ετοιμάζονται και φέρουν σε πέρας τις υποχρεώσεις τους. Μπορεί να μην κυκλοφορούν σαν την -72 ετών- Γκλεν Κλόουζ ή σαν την 82χρονη Τζέιν Φόντα, την 73χρονη Νταϊάν Κίτον, την 75χρονη Κατρίν Ντενέβ, την 85χρονη Μάρω Κοντού, αλλά πολλές φορές το παράδειγμα των διάσημων αυτών γυναικών, που είναι κοκέτες μετά τα 70 ή τα 80, αποτελεί για τις καθημερινές γυναίκες σημείο αναφοράς.

«Ντύνονται όλες με τον ίδιο τρόπο»

Αυτό ήταν αλήθεια τα παλιά χρόνια όπου οι ηλικιωμένες γυναίκες ντύνονταν πολύ συντηρητικά, φορούσαν όλες τις ίδιες παλιομοδίτικες ρόμπες, μαύρα, μαντήλια κλπ. Πλέον κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Φυσικά η εξωτερική εμφάνιση έχει να κάνει με την κοινωνική θέση, την οικονομική άνεση, το επάγγελμα και άλλα τέτοια χαρακτηριστικά, που παίζουν ρόλο στην αγοραστική δύναμη και στον τρόπο που θέλει να ντύνεται μία γυναίκα.

«Έχουν χάσει τη φόρμα τους»

Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε εκείνες που κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν τη σιλουέτα που είχαν όταν ήταν νέες και σε εκείνες που αφήνονται και δεν ασχολούνται τόσο. Σημασία δεν έχει βέβαια αν θα μοιάζουν με σταρ του σινεμά ή με μοντέλα, αλλά το να διατηρούν τη φυσική τους κατάσταση και να μην είναι πολύ «βαριές» ώστε να μπορούν να κινούνται όπως θέλουν και να έχουν καλή υγεία. Οι υγιεινές συνήθειες, η καλή διατροφή και η άσκηση βοηθούν στο να έχουν οι γυναίκες όχι μόνο ποσότητα αλλά και ποιότητα ζωής.

«Δεν τις ενδιαφέρει το σεξ»

Αυτή είναι μία συνηθισμένη εντύπωση όμως ακόμα κι αν υπάρχουν λίγες ευκαιρίες ή το πνεύμα είναι πρόθυμο αλλά η σάρκα ασθενής, οι γυναίκες δεν ξεχνάνε τη σεξουαλικότητά τους όσο κι αν περνάνε τα χρόνια. Μία ρομαντική στιγμή, ένας γοητευτικός άνδρας, οι κατάλληλες συνθήκες, πάντα τους «ξυπνάνε» τη γυναικεία τους φύση.

«Δεν έχουν ιδέα σχετικά με το τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω τους»

Ίσα ίσα που οι γυναίκες είναι πάντα ενημερωμένες και γνωρίζουν πολύ καλά όσα συμβαίνουν γύρω τους. Άλλωστε, οι γυναίκες στις μέρες μας είναι μορφωμένες, εργάζονται, είναι δυναμικές, αναλαμβάνουν πολλούς ρόλους. Μεγαλώνοντας δεν αλλάζει αυτό, ούτε ξαφνικά χάνουν το ενδιαφέρον τους για όλα όσα διαδραματίζονται στον κόσμο.