Grandmama

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της ακράτειας
Η ακράτεια δεν χρειάζεται να αποτελεί ταμπού. Το Α και το Ω είναι να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να μην το αγνοούμε. Μια επίσκεψη στον ουρολόγο θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν θεραπείες προκειμένου να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να αποβάλλουμε το άγχος μήπως μας συμβεί κάποιο «ατύχημα». Υπάρχουν παράλληλα και αρκετοί φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης που μπορούν να μας φανούν εξαιρετικά βοηθητικοί:

Διατηρούμε ένα υγιές βάρος

Είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε τη διατροφή μας και να εντάξουμε τη σωματική άσκηση στην καθημερινότητά μας, προκειμένου να διατηρούμε ένα φυσιολογικό βάρος, αφού τα παραπανίσια κιλά σχετίζονται σαφώς με την εμφάνιση ακράτειας ούρων, αλλά και με το αποτέλεσμα της θεραπείας της.

Δοκιμάζουμε τις ασκήσεις Kegel

Οι ασκήσεις Kegel (γνωστές και ως ασκήσεις πυελικού εδάφους) στόχο έχουν να ενδυναμώσουν τους μυς της λεκάνης που βρίσκονται γύρω από την ουρήθρα. Θα μας τις υποδείξει ο γιατρός μας, είναι πολύ απλές (ουσιαστικά προσπαθούμε να συστέλλουμε τους συγκεκριμένους μυς σαν να θέλουμε να καθυστερήσουμε την ούρηση και παραμένουμε σε αυτή τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα) και μπορούμε να τις κάνουμε οπουδήποτε (ακόμα και όταν διαβάζουμε εφημερίδα ή πλένουμε τα δόντια μας). Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν οι ασκήσεις γίνονται συστηματικά, μπορούν να περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα της ακράτειας. Προϋπόθεση είναι να εκτελούνται σωστά και να μην γίνεται ταυτόχρονα σύσπαση των κοιλιακών μυών.

Αποφεύγουμε συγκεκριμένες τροφές

Η καφεΐνη, το αλκοόλ, τα μπαχαρικά, αλλά και οι όξινες τροφές (όπως το λεμόνι και το πορτοκάλι) λειτουργούν ως διουρητικά, ενώ επιπλέον ερεθίζουν την ουροδόχο κύστη προκαλώντας επιτακτική ούρηση, επομένως καλό είναι να περιορίζεται η κατανάλωσή τους.

Καταναλώνουμε πολλές φυτικές ίνες

Αυξάνοντας την ποσότητα φυτικών ινών που καταναλώνουμε καθημερινά, καταπολεμάμε τη δυσκοιλιότητα, η οποία αποτελεί αιτία της ακράτειας ούρων. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι για παράδειγμα τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φασόλια, το αβοκάντο, το μπρόκολο και τα αμύγδαλα.

Διακόπτουμε το κάπνισμα

Οι συστηματικοί καπνιστές έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ακράτεια. Αυτό συμβαίνει επειδή το κάπνισμα προκαλεί χρόνιο βήχα που οδηγεί σε ανατομικές διαταραχές (χαλάρωση) των μυών του πυελικού εδάφους.

Yποσέντονα προστασίας από την ακράτεια

Τα νέα υποσέντονα SEPTONA Dry Plus μας βοηθούν να διατηρήσουμε το στρώμα μας καθαρό. Χαρακτηριστικό τους η κορυφαία απορροφητικότητα χάρη στα 5 στρώματα προστασίας που διαθέτουν:

  1. Καπιτονέ κάλυμμα για αποτελεσματική διάχυση των υγρών
  2. Άνω απορροφητικό φύλλο
  3. Υπέρ-απορροφητικό στρώμα τεχνολογίας SAP (Super Αbsorbing Polymer) για συγκράτηση της υγρασίας στο εσωτερικό
  4. Κάτω απορροφητικό φύλλο
  5. Αδιάβροχο κάλυμμα που δε γλιστράει

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα υποσέντονα προστασίας από την ακράτεια, SEPTONA Dry Plus θα βρείτε εδώ: https://dry-plus.gr/