Grandmama

Βρείτε αξιόπιστο φροντιστή
με συστάσεις

πατήστε εδώ

Να τα αφήσω άσπρα;

από την Άννα Δάλλα

grandmama teamΕίναι πολύ στη μόδα και δεν είναι καθόλου σπάνιο να βλέπουμε όλο και περισσότερες κοπέλες και γυναίκες τελευταία είτε να βάφουν τα μαλλιά τους άσπρα ή γκρι σε αρκετά νεαρή ηλικία, είτε, σε μεγαλύτερες ηλικίες, να αφήνουν τα μαλλιά τους στο φυσικό τους χρώμα, που ασπρίζει όσο περνάνε τα χρόνια.

Δεν μιλάμε για ηλικιωμένες γιαγιάδες που αφήνονται γενικά και κατ’ επέκταση έχουν λευκά μαλλιά. Οι σημερινές… ασπρομαλλούσες γυναίκες αν και είναι μίας λίγο πιο «προχωρημένης» ηλικίας παραμένουν ταυτόχρονα μοντέρνες και σικ. Τα μαλλιά τους είναι μεν γκρι ή άσπρα, αλλά πάντα καλοχτενισμένα και φροντισμένα. Αν λοιπόν βαρεθήκατε να βάφετε κάθε 20 μέρες ή κάθε μήνα τα μαλλιά σας ώστε να καλύπτετε τα άσπρα, ίσως ήρθε η ώρα να τα αφήσετε στο φυσικό τους χρώμα. Πιθανώς θα εκπλαγείτε από το πόσο ωραία θα φαίνονται.

Γιατί ασπρίζουν;

Όσο μεγαλώνουμε, τα μελανοκύτταρα των τριχών του κεφαλιού μας υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα να μην παράγουν αρκετή μελανίνη και τα μαλλιά μας να ασπρίζουν. Όμως το πότε θα αρχίσουμε να έχουμε τα πρώτα άσπρα ή πόσο γρήγορα θα ασπρίσουν όλα μας τα μαλλιά είναι θέμα γενετικής προδιάθεσης και έχει να κάνει με το πότε γκριζάρισαν οι γονείς μας.

Αφήστε τα άσπρα

Όσο μεγαλώνουμε δεν ασπρίζουν μόνο τα μαλλιά μας, αλλά αραιώνουν οι βλεφαρίδες μας, τα φρύδια μας γίνονται λιγότερα και εμφανίζουν σιγά σιγά άσπρες τρίχες. Πλέον στις μέρες μας υπάρχουν πολλές τεχνικές, που προσφέρονται από τους ειδικούς σε κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής ώστε να τα κρατάμε λαμπερά και έντονα και να βελτιώνουμε την εικόνα μας. Το ίδιο άλλωστε μπορούμε να κάνουμε και με τα μαλλιά μας. Να τα βάψουμε. Συχνά όμως αυτή είναι μία διαδικασία που μας κουράζει, χρειάζεται να τα βάφουμε συχνά, το χρώμα δεν πετυχαίνει πάντα, τα μαλλιά καταλήγουν να φαίνονται πολύ σκούρα, πολύ κόκκινα, πολύ ξανθά, χωρίς να είναι αυτή η πρόθεσή μας. Επίσης, οι πολλές βαφές μας φαίνεται ότι μπορεί να χαλάνε την ποιότητά των μαλλιών μας και να τα αδυνατίζουν. Τι μπορούμε να κάνουμε; Να τα αφήσουμε στο φυσικό τους χρώμα. Σε τέτοια περίπτωση μία συμβουλή των ειδικών είναι να λούζουμε τα μαλλιά με ένα καλό silver σαμπουάν που συμβάλει στη λάμψη τους.

Προσοχή στο κούρεμα

Αν αποφασίσουμε να αφήσουμε τα μαλλιά μας άσπρα είναι πολύ σημαντικό το κούρεμα – χτένισμα που θα διαλέξουμε. Ένα κοντό καρέ, ίσιο ή με περιποιημένες μπούκλες, όπως και ένα ωραίο πλούσιο κοντό ή ένα μοντέρνο αλά γκαρσόν είναι οι καλύτερες επιλογές όταν μιλάμε για μαλλιά που αφήνονται στο φυσικό λευκό τους χρώμα. Αντίθετα όταν τα λευκά μαλλιά είναι μακριά, ειδικά αν είναι σπαστά, είναι πιθανό να φαίνονται ατημέλητα και παρατημένα αντί να πλαισιώνουν την εικόνα μίας κομψής ώριμης γυναίκας.

Οι ξανθιές είναι πιο τυχερές

Όσο μεγαλώνουν οι γυναίκες ξανθαίνουν, μου είπε κάποιος πρόσφατα, εννοώντας ότι επιλέγουν να βάφουν τα μαλλιά τους πιο ανοιχτόχρωμα, και είχε δίκιο. Το ξανθό χρώμα στα μαλλιά δείχνει το πρόσωπο πιο ανάλαφρο και επίσης κρύβει πιο εύκολα τις λευκές τρίχες, που δεν κάνουν τόσο μεγάλη αντίθεση όσο με το καστανό, όταν αρχίζουν να εμφανίζονται. Μία πολύ καλή λύση είναι και οι ξανθές ανταύγειες που μπλέκονται πιο εύκολα με τα φυσικά και τα λευκά μαλλιά και δεν απαιτούν τόσο συχνή επανάληψη της βαφής. Για όσες επιμένουν να είναι καστανές ή μελαχρινές υπάρχουν διάφορα προϊόντα, όπως: σκόνες – πούδρες, μάσκαρες, σπρέι κλπ. με χρώμα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και μπορούν να καλύψουν τα λευκά που βγαίνουν και μας ενοχλούν μέχρι την επόμενη βαφή.