"Μεταξύ μας..."
Το blog "Μεταξύ μας" περιμένει να στείλετε τη δική σας ιστορία στο ask@grandmama.gr
διαβάστεΠρόκειται για τα μικροσκοπικά μούρα, που μας δίνουν ελάχιστες θερμίδες αλλά πολλές βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και άλλα πολύτιμα συστατικά.
Η διατροφική αξία των μικροσκοπικών φρούτων Cranberries, με το ιδιαίτερο πορφυρό χρώμα και τη διακριτική γλυκόξινη γεύση έχει αναγνωριστεί εδώ και αρκετά χρόνια.
Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ταννίνες, φλαβονοειδή, φλαβονόλες, ελλαγικό οξύ, χλωρογενικό οξύ κερκετίνη, μυρισετίνη και άλλα συστατικά που τους προσδίδουν τεράστια αντιοξειδωτική δράση, πολύ μεγαλύτερη από πολλά άλλα φρούτα και λαχανικά που έχουν χαρακτηριστεί γι’ αυτήν τους την ιδιότητα.
Η σύστασή τους αυτή τα έχει κάνει να ξεχωρίζουν μεταξύ πολλών άλλων μούρων καθώς μπορούν να αποτρέψουν τα βλαβερά αποτελέσματα που μπορεί να προκύψουν από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό. Τα μούρα Cranberries είναι πλούσια σε μια σειρά από βιταμίνες C, D, κάλιο και σίδηρο, ενώ είναι πολύ φτωχά σε θερμίδες, οπότε είναι μια σημαντική προσθήκη σε μια χαμηλών θερμίδων δίαιτα.
Μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες που μπορούν να προσφέρουν είναι στο ουροποιητικό σύστημα καθώς μπορούν να δώσουν μια προστασία καθώς έχουν επιδείξει θετικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις λοιμώξεων. Ένα γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες που μπορούν να εμφανίσουν σε μεγαλύτερη συχνότητα λοιμώξεις στο ουροποιητικό σύστημα.